Начало ММА Машината не бе подминат от COVID-19

Машината не бе подминат от COVID-19

Машината не бе подминат от COVID-19
0

Мераб Двалишвили -„Машината“ беше диагностициран с коронавирусна инфекция като по този начин стана поредният боец на UFC, който е болен от COVID-19.

Грузинецът има баланс от 12 успеха и 4 поражения в ММА. 3 срещи той е спечелил преди финалния гонг (2 с нокаут и 1 след събмишън). 30-годишният боец не помни с добро старта си в UFC след като загуби първите си два двубоя (Франки Сенс и Рики Саймън). След тях обаче Двалишвили записа феноменална серия от 5 поредни победи, която продължава и до днес. През миналата година той победи последователно Кейси Кени, Густаво Лопес и Джон Додсън.

Двалишвили трябваше да спори с Коди Стаман през декември, но двубоят пропадна като една от версиите за това е именно заболяването на „Машината“.

По тази причина от UFC преместиха сблъсъка за събитието UFC Fight Night 184, което ще се състои на 6 февруари. Срещата ще бъде в категория „петел“.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".