Начало ММА Махачев няма нужда да се доказва срещу МакГрегър, твърди треньорът му

Махачев няма нужда да се доказва срещу МакГрегър, твърди треньорът му

Махачев няма нужда да се доказва срещу МакГрегър, твърди треньорът му
0

Ислам Махачев в момента е считан за един от най-добрите MMA бойци в целия свят. Сравненията с Хабиб Нурмагомедов са неминуемо, защото двамата са част от дагестанската школа. Сериозна разлика обаче е това, че Хабиб разби Конър МакГрегър при срещата им в октагона и това циментира мястото му сред великаните в спорта. Даниел Кормие се изказа, че това трябва да стори и Ислам, ако иска името му да стои гордо до това на „Орела“. Не на подобно мнение обаче е друг от наставниците му – Хавиер Мендез.

Би било интересно за Ислам, защото ще може да довърши започнатото от Хабиб. Ще може да извърви неговите стъпки и да изкара доста пари. Великолепно, ако това е и желанието му. Ако ли не, тогава преследването на титлата в полусредна категория би му създало собствен завет. Победа над Конър няма да му донесе очакваната слава“, каза старши-треньорът в American Kickboxing Academy пред Red Corner MMA.

Призивите към Махачев към момента са все пак да даде реванш на Чарлс Оливейра, защото бразилецът се контузи преди втората им среща. Опциите за него включват още двубой с Джъстин Гейджи, но след това изглежда, че работата му в лека категория ще е завършена и най-логичното е да търси изява при по-тежките.