Начало ММА Махачев смята, че Гейджи и Холоуей само могат да загубят от мача си за BMF титлата

Махачев смята, че Гейджи и Холоуей само могат да загубят от мача си за BMF титлата

Махачев смята, че Гейджи и Холоуей само могат да загубят от мача си за BMF титлата
0

Джъстин Гейджи (25:4) и Макс Холоуей (25:7) предстои да премерят сили на UFC 300 в спор за BMF титлата, като мнозина гледат на срещата, като на скрития мейнивент. Проблемът обаче е, че въпросният колан няма особена стойност, с което двамата поставят под риск амбициите си в организацията без залогът да си струва. Това е и мнението на Ислам Махачев (25:1), който коментира срещата пред MMA Junkie.

Представете си, че Гейджи загуби? Тогава той губи всичко – шансът си за титлата. Кога ще може да се бие отново за нея? Ако Холоуей загуби, с кого ще се бие след това? С Топурия?“, пита лаконично шампионът в лека категория.

BMF титлата бе създадена от Дейна Уайт, за да се опита да повиши интереса към не-шампионските битки между своите водещи звезди в UFC. За пръв път той го представи през ноември 2019 г., когато Хорхе Масвидал и Нейт Диаз оглавиха UFC 244 без някой от тях да е със статута на шампион. „Геймбред“ в последствие я спечели, но повече не я разигра. През юли миналата години Гейджи се превърна във втория носител на въпросния пояс при реванша си срещу Дъстин Порие на UFC 291. Сега ни предстои да видим първата защита на BMF колана на UFC 300, макар все повече хора да не виждат никакъв смисъл от него.