Начало ММА Мокаев възропта срещу избора на Ерчег за шампионската битка с Пантоя

Мокаев възропта срещу избора на Ерчег за шампионската битка с Пантоя

Мокаев възропта срещу избора на Ерчег за шампионската битка с Пантоя
0

UFC 301 ще ни предложи битка за титлата в категория „муха“ между Алешандре Пантоя (27:5) и Стив Ерчег (12:1), макар първоначалните реакции да са преобладаващо негативни. Причината е, че австралиецът е едва под №10 в ранкинга в дивизията. Мохамед Мокаев (12:0) също се противопостави, като изрази недоумение от решението на Дейна Уайт и колегите му.

UFC заложи титлата на Пантоя срещу един от опашкарите в дивизията

Не ме разбирайте погрешно. Не насочвам гнева си към Пантоя и Ерчег. Те са двама топ бойци, които просто си вършат работата. Не те организират боевете, до колкото ми е известно. Аз просто искам да се бия с най-добрите в света и да предизвиквам себе си! Затова съм в UFC. Вече победих двама бивши претенденти“, написа дагестанецът в своя X-акаунт.

„Наказателя“ влезе в клетката шест пъти за последните две години и добавите във визитката си имената на Коди Дърдън, Чарлс Джонсън, Малкълм Гордън, Жафаел Фильо, Тим Елиът и Алекс Перез. Това го постави под №7 в подреждането. А с оглед факта, че „Канибала“ детронира Брандън Морено и защити пояса си срещу Брандън Ройвал, означава, че следващият му противник трябваше да дойде от по-ниските редици.