Начало ММА Непобеден руснак изгърмя с допинг преди дебюта си в UFC
0

Непобеден руснак изгърмя с допинг преди дебюта си в UFC

Непобеден руснак изгърмя с допинг преди дебюта си в UFC
0

Непобеденият боец в тежка категория Азамат Мурзаканов ще понесе наказание от две години лишаване на състезателни ММА права от Американската анти-допинг асоциация. Руснакът е нарушил Анти-допинг изискванията на UFC през 2017 г.

Метаболити на забранения анаболен агент болденон са открити в негова проба от 2-ри септември, 2017 г.. В резултат на това, той може да се завърне към професионалните битки на 2-ри септември тази година, тъй като наказанието му ще тече със задна дата.

Според американските допинг органи закъснението в случая с Мурзаканов се е получило поради изисквания от негова страна за повторни проби. 29-годишният боец все още не е направил дебюта си в UFC. Той трябваше да се изправи срещу Йоахим Кристенсен през юни, 2017 г., но двубоят пропадна поради контузия на руснака.

Източник: MMAfighting.com

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".