Начало ММА Непобедена бразилка ще дебютира в UFC

Непобедена бразилка ще дебютира в UFC

Непобедена бразилка ще дебютира в UFC
0

Табата Ричи, която няма загуба в професионалната си кариера в смесените бойни изкуства, ще дебютира в UFC. 26-годишната бразилка е спечелила 3 от срещите си преди финалния гонг (1 с нокаут и 2 след събмишън). Състезава се в категории „сламка“ и „муха“.

Родената в Аракатуба, Сао Паоло състезателка започва кариерата си през 2013 година в бразилската организация Fight Masters Combat – FMC. Едва 19-годишна тя записва успех със събмишън (армбар) в първия рунд над Даниеле Куня на събитие, провело се на 7 декември.

Последва успех над Грациеле Рикота в Brazilian Fighting Championship – BRFC през 2014.

Цели 6 години по-късно Ричи се връща в клетката, подписвайки договор с американската Legacy Fighting Alliance – LFA. В рамките на септември 2020 и април 2021 година тя отбелязва три поредни победи в организацията (над Келси Арнесен с решение, над Ванеса Мари Граймс със събмишън в първия рунд и над Шоуна Лий Ормсби с технически нокаут). Това привлича вниманието на UFC и те й предлагат договор.

В първия си сблъсък в октагона Ричи ще спори с Манон Фиоро на събитието UFC Fight Night 189, което ще се проведе на 5 юни в Лас Вегас, Невада. Срещата е в категория „муха“.

Фиоро е с баланс от 6 успеха и само 1 поражение в ММА. Французойката е спечелила цели 5 срещи преди финалния гонг (всичките с нокаут). 31-годишният боец се намира в серия от 6 поредни победи като последната е в дебюта й за организацията – технически нокаут във втория рунд срещу Виктория Леонардо на UFC on ESPN 20, състояло се на 20 януари тази година.Тя е бивш боец на Cage Warriors – CW, Extreme Fighting Championship – EFC и Abu Dhabi Warriors Fighting Championship – ADW.