Начало ММА Непобеденият Марк Мадсен се завръща в октагона

Непобеденият Марк Мадсен се завръща в октагона

Непобеденият Марк Мадсен се завръща в октагона
0

Марк Мадсен ще спори в октагона срещу Клей Гуида на събитието UFC Fight Night 195, което ще се проведе на 21 август. Сблъсъкът ще бъде в лека категория.

Бившият борец Марк Мадсен е непобеден до този момент в ММА. Той има баланс от 10 победи като цели 6 от тях е приключил преди финалния гонг (3 с нокаут и 3 след събмишън). Сребърният медалист от Олимпийските игри в Рио де Жанейро в категория до 75 кг. в класическия стил, подписа с най-известната ММА верига в света през 2019 година. В края на септември той дебютира по великолепен начин, нокаутирайки още в първия рунд Данило Белуардо на събитието UFC Fight Night 160, провело се в родната му Дания, а през март 2020 година надделя и над Остин Хъбард на събитието UFC 248.

Ветеранът Клей Гуида е с баланс от 36 победи и 20 загуби в ММА. 20 срещи той е спечелил преди финалния гонг (7 с нокаут и 13 след събмишън). 39-годишният боец има дълъг стаж в UFC. Гуида е част от най-известната ММА верига в света от 2006 година като за това време е спечелил 16 срещи и загубил 14. През последните години Гуида редува успехи с поражения. Този февруари той се завърна на победния път, надделявайки над Майкъл Джонсън на събитието UFC Fight Night 184, с което прекъсна серия от 2 поредни загуби.