Начало ММА Невестулката Ковингтън и Дуриньо в плановете на Лион Едуардс
0

Невестулката Ковингтън и Дуриньо в плановете на Лион Едуардс

Невестулката Ковингтън и Дуриньо в плановете на Лион Едуардс
0

Лион Едуардс се надява да се бие срещу Колби Ковингтън или Жилберт Бърнс в следващия си мач, за да си осигури двубой за титлата в полусредна категория.

Британецът трябваше да се изправи срещу Тайрън Уудли на UFC Лондон през март, но пандемията от COVID-19 отмени галата. След това заяви, че е получил предложение за бой с шампиона Камару Усман, но е отказал заради спада във формата си по време на разпространението на коронавируса и така „Дуриньо“ е получил тази оферта. Бразилецът, обаче, даде положителна проба, и, в крайна сметка, срещу шампионът ще излезе Хорхе Масвидал.

Едуардс обаче е категоричен, че заслужава да се бие за пояса, като посочи победа срещу кои съперници би му отворила тази врата.

„Виждам как нещата се обръщат и ми казват: „С Жилберт искате да се биете за титлата, защо не се биете един с друг за претендентското място?“. Този мач ми се струва напълно възможен. Няма начин да се бия 9-10 мача без да атакувам титлата. Готов съм за всеки над мен в ранглистата. Колби – никак не го харесвам, той е малка невестулка, също би станало добър мач“, добави британецът, който е №4 в класацията. Над него са Масвидал (№3), Ковингтън (№2) и Бърнс (№1).