Начало ММА Нгану се забавлява с талантливи деца в родината си (ВИДЕО)

Нгану се забавлява с талантливи деца в родината си (ВИДЕО)

Нгану се забавлява с талантливи деца в родината си (ВИДЕО)
0

Франсис Нгану, който е шампион на UFC в тежка категория, сподели забавен клип от събитие, състояло се в родината му Камерун. На него невръстни малки деца са сложили боксови ръкавици и се боксират пред тълпа в някой от бедните квартали на столицата Яунде, част от която е и камерунският боец.

Популярността му в Африка нараства с всеки изминал ден като „Хищника“ е причина много от младите да се насочват към бойните спортове.

Той, от своя страна, използва всеки възможен момент да се връща в родината си, за да популяризира спорта и собствената си държава.

Африканецът се намира в убийствена форма като е спечелил последните си 5 двубоя в UFC с нокаут. Преди нокаута, постигнат срещу Миочич в началото на втория рунд, камерунецът разби Къртис Блейдс, Кейн Веласкес, Жуниор дос Сантос и Жаирзиньо Розенструйк. Успехът над всеки един от тях беше постигнат за около или малко над 1 минута.

Общият баланс на „Хищника“ е 16 победи и само 3 загуби (от Дерек Люис, Стипе Миочич и Зумана Сисе). Всичките си успехи той е постигнал преди финалния гонг (12 с нокаут и 4 след събмишън).

На него му предстои сблъсък за абсолютната титла в тежка категория срещу бившия му съотборник Сирил Ган. Двамата ще се изправят един срещу друг в главния сблъсък на събитието UFC 270, което ще се проведе на 22 януари 2022 година в „Хонда Център“ в Анахайм, Калифорния.