Начало ММА Обявиха нова дата за Прохазка – Рейес

Обявиха нова дата за Прохазка – Рейес

Обявиха нова дата за Прохазка – Рейес
0

Двубоят Жири ПрохазкаДоминик Рейес все пак ще се състои. Двамата се разбраха за сблъсък, който ще бъде главен на събитието UFC Fight Night 191. Срещата ще бъде в лека тежка категория като се очаква да бъде много оспорвана, с оглед факта, че двамата са близко в ранглистата (Рейес е номер 3, а Прохазка е под номер 5).

Припомняме, че Прохазка и Рейес оглавяваваха UFC Fight Night 186, но американският боец получи контузия, която го извади от срещата.

Прохазка има баланс от 27 победи и само 3 загуби в своята професионална ММА кариера. Той е спечелил цели 26 сблъсъка преди финалния гонг (24 с нокаут и 2 след събмишън). 28-годишният чех се намира в серия от 11 поредни успеха в клетката, последният от които беше срещу Волкан Йоздемир в дебюта му за най-известната ММА верига в света.

Рейес, от своя страна, е с баланс от 12 успеха и 2 поражения. Цели 9 срещи той е спечелил преди финалния гонг (7 с нокаут и 2 след събмишън). Калифорниецът се намираше в серия от 12 поредни спечелени срещи и не познаваше вкуса на загубата до миналата година. Именно през 2020 Рейес инкасира двете си поражения – от Джон Джоунс на UFC 247 и от Ян Блахович с технически нокаут във втория рунд на UFC 253.