Начало ММА Официално: Агапова ще спори с Добсън в края на август

Официално: Агапова ще спори с Добсън в края на август

Официално: Агапова ще спори с Добсън в края на август
0

Мария Агапова ще спори в клетката срещу Шана Добсън на събитие на UFC, което трябва да се проведе на 22 август. Сблъсъкът между двете ще бъде в категория „муха“.

Агапова е една от изгряващите звезди в UFC. 23-годишната състезателка има баланс от 9 победи и 1 загуба в ММА. Цели 7 пъти тя е приключвала двубой преди финалния гонг (3 с нокаут и 4 след събмишън). Представителката на Казахстан се намира в серия от 3 поредни спечелени срещи. И в трите успехът идва още в първия рунд. През септември 2019 година тя побеждава Алекса Конърс със събмишън в Invicta FC. По-малко от месец след това, Агапова нокаутира Марилия Сантос на събитието Invicta FC 37. В дебюта й за UFC, 167-сантиметровият боец постигна успех над Хана Сайфърс след събмишън, постигнат 2.42 минути след началото на сблъсъка, оставяйки страхотни впечатления с играта си.

Шана Добсън е с баланс от 3 успеха и 4 поражения в ММА. Американката дебютира в UFC през 2017 година с успех над Ариел Бек, но последва силен спад в представянето й. Тя има 3 поредна поражения от тогава насам (Лорън Мюлер, Сабина Мазо и Присила Качоейра). Дали ще спре негативната серия след двубоя с Агапова, предстои да разберем.