Начало ММА Официално: Кабилов срещу Хандожко през ноември в Москва

Официално: Кабилов срещу Хандожко през ноември в Москва

Официално: Кабилов срещу Хандожко през ноември в Москва
0

 Двамата ще влезнат за втори път в октагона през 2019-та година.

Още един сблъсък бе обявен за събитието UFC Fight Night 163, което ще се проведе на 9 ноември в Москва. Рустам Кабилов и Сергей Хандожко ще се изправят един срещу друг в битка на двама бойци, представящи домакина Русия.

Дагестанецът Рустам Кабилов има баланс от 23 победи и 4 загуби в ММА. Той има сериозна кариера в UFC като е един от първата генерация дагестанци, подписали с най-известната ММА верига в света. „Тигъра“ дебютира през 2012 година в UFC, нокаутирайки още в първия рунд Винс Пичел. От тогава насам той има 9 победи и 3 загуби за компанията. Кабилов бе в серия от 6 поредни успеха до февруари тази година, когато загуби с решение от Диего Ферейра на UFC Fight Night 145. Това е и единственият сблъсък за родения в Махачкала боец през настоящата година.

Сергей Хандожко е с баланс от 26 победи и 5 загуби в ММА. Прави впечатление, че цели 17 от тях, московчанинът приключва преди финалния гонг ( 10 след нокаут, 7 след събмишън). „Хонда“ е в серия от 3 поредни успеха, последният от които бе и в дебюта му за UFC. 26-годишният Хандожко победи Ростем Акман с решение на UFC Fight Night 153 през юни и сега ще се надява да запише нова победа, този път като своеобразен домакин.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".