Начало ММА Освободиха трима бойци от UFC

Освободиха трима бойци от UFC

Освободиха трима бойци от UFC
0

Антонио Нето, Дарън Стюарт и Лилия Шакирова вече не са част от най-голямата верига за смесени бойни изкуства. Тримата бойци бяха освободени от UFC по различни причини.

33-годишният Нето (на снимката) няма сблъсък от повече от 4 години. Бразилецът има общ баланс от 9 успеха и 3 поражения. Той се намира в негативна серия от 2 поредни загуби, а последната му победа датира от преди повече от 8 години – над Антъни Смит със събмишън в първия рунд. За последно той падна от Тревин Джайлс с нокаут в третия рунд на събитието UFC Fight Night 123, провело се на 9 декември 2017 година.

Дарън Стюарт се намира в много лоша серия от 3 поредни загуби, а в първия сблъсък срещу Ерик Андърс, дори не приключи поради нелегален удар. Английският боец е спечелил само 1 среща от последните си 6 двубоя, които се проведоха в рамките на година и половина.

Лилия Шакирова е третата освободена от UFC. Причината за това със сигурност е фактът, че тя беше наказана от Американската антидопингова агенция (USADA) за две години за положителна допинг проба за така нашумелия сред рускоговорящите спортисти – мелдоний.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".