Начало ММА Отмениха победата на Грег Харди заради инхалатор (ВИДЕО)

Отмениха победата на Грег Харди заради инхалатор (ВИДЕО)

Отмениха победата на Грег Харди заради инхалатор (ВИДЕО)
0

Грег Харди (5-1) отново влезе в новините, но не по начина, по който би му се искало.

Американецът, който започна кариерата си UFC с дисквалификация, отново наруши правилника, но този път е спорно кой е виновен и кой не. Харди победи Бен Сосоли в мач от главната карта на UFC on ESPN 6 чрез единодушно решение, но по-късно резултатът от двубоя бе променен на „Несъстоял се“.

Причината за това решение на UFC е използването на инхалатор между рундовете.

Оказва се, че ползването на инхалатор е абсолютно забранено, освен ако Атлетическата Комисия на щата Масачузец не го е одобрила предварително. Дейна Уайт сподели, че треньорът на Харди – Дин Томас, му е докладвал, че боецът е получил зелена светлина от инспектор в Октагона да ползва устройството. На видеото също се чува как Харди първо пита дали е позволено и след като получава положителен отговор, взима инхалатора в уста.

„Дори не знам какво да кажа“, бе коментарът на Уайт.

„Бях в клетката и с треньора ми попитахме член от Комисията дали има проблем ако ползвам инхалатор“, заяви 31-годишният боец.

„Той ми отговори с „Не“. Все още съм нов в този спорт. Направих това, което винаги правя – питам за разрешение, получавам го и правя това, което ми е казано“, оправда се Харди.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.