Начало ММА Перейра отива при тежките? Аспинал е готов да го приветства

Перейра отива при тежките? Аспинал е готов да го приветства

Перейра отива при тежките? Аспинал е готов да го приветства
0

Алекс Перейра (10:2) възнамерява да пренапише историята на UFC, като се добере до шампионските титли в трите най-тежки теглови дивизии. Той вече покори средна категория, а през уикенда опази титлата си в полутежка. След успеха над Джамахал Хил (12:2) призна, че планира да се пробва и при тежките. На интервюто след галата потвърди това си намерение.

Междувременно сред публиката бе забелязан Том Аспинал (14:3). Той се насочи към социалните мрежи, за да пусне снимка, на която гледа заплашително към „Поатан“, докато бразилецът се запътва към клетката. Към нея не добави коментар и така остави място за редица интерпретации. Най-популярните сред тях са, че британецът е готов да приветства Алекс в своята дивизия.

Аспинал е междинен шампион към днешна дата. Целта му е да оглави дивизията, но Джон Джоунс (27:1) продължава да я държи вече повече от година без да я защитава. По всичко личи, че това ще продължи още дълги, а претендентът вече призна, че няма намерение да стои и да чака, както направи Майкъл Чандлър (23:8) с Конър МакГрегър (22:6).

Ситуацията в полутежка в момента е деликатна. Жири Прохазка (30:4:1) иска да си върне колана, а Магомед Анкалаев (19:1:1) отдавна проявява апетити към него. Като изключим тях двамата, останалите бойци в дивизията не будят особен интерес. В този ред на мисли „Поатан“ може би ще направи още 1-2 защити преди да се насочи към горната дивизия.