Начало ММА Перейра признава, че Адесаня е причината, да се бие в UFC

Перейра признава, че Адесаня е причината, да се бие в UFC

Перейра признава, че Адесаня е причината, да се бие в UFC
0

Алекс Перейра и Израел Адесаня се готвят за реванш през идния уикенд, където да си оспорват титлата на UFC в средна категория. Любопитното обаче е, че бразилецът първоначално е тръгнал да преследва кариера в организацията след едно интервю на нигериеца от 2020 г.

Когато Адесаня се присъедини към UFC, аз започнах да го следя отблизо, защото се интересувах от кариера в MMA. После се появи интервю с Израел Адесаня, което много ме мотивира“, каза Перейра пред официалната страница на UFC.

Двамата имат минало още от дните си в кикбокса. Там Алекс записва успех, а скоро след това съперникът му сменя попрището. В последствие Адесаня става шампион и то с цели 5 успешни защити на пояса си. Перейра получава шанс срещу стария си познайник след само няколко битки в октагона, за да може на UFC 281 да отнеме шампионския му статут.

Мнозина смятат, че кариерата на бившия шампион е поставена на карта, защото дълги години бе считан за един от най-великите бойци в смесените бойни изкуства. Изведнъж се появи Алекс Перейра и пося съмнения у всички експерти в този спорт. Две поредни загуби за нигериеца биха могли да окажат пагубен ефект върху него. Предстои да разберем това идната неделя от 05:00 часа българско време, когато галата в Маями официално ще започне.

тагове: