Начало ММА Петъчни прогнози: Успешни защити за шампионите
0

Петъчни прогнози: Успешни защити за шампионите

Петъчни прогнози: Успешни защити за шампионите
0

ММА сблъсъците този уикенд ни накараха дълго време да мислим кои ще бъдат големите победители на UFC 248. 

След дълго размишляване в екипа на Boec.BG стигнахме до консенсус и сме готови да ви представим нашите петъчни прогнози за двете главни битки на събитието UFC 248, което ще се проведе в Лас Вегас, Невада. В двете битки за титли за вечерта ще видим четирима истински бойци, които гарантират шоу за почитателите на бойните спортове по целия свят. Първият шампион от Китай на организацията, Вейли Жан, ще защитава титлата си срещу бившия хегемон в категория „сламка“ при дамите – Йоана Йедрежчик. В главната битка ще видим и първата защита на титла на сензацията Израел Адесаня, който за по-малко от 2 години в UFC достигна то златния пояс. Негов опонент ще бъде 42-годишния нокаутьор и медалист от Олимпийски игри – Йоел Ромеро.

 

Израел Адесаня срещу Йоел Ромеро – победа за Адесаня със съдийско решение; коеф.~2.87

Йоел Ромеро е в серия от три поредни загуби, но Адесаня си избра точно него за първи претендент за титлата му. Новият шампион е убеден, че може да победи Ромеро много по-категорично от другите направили го в UFC, но дали това е така? Със сигурност бившият боец на „GLORY“ не трябва да подценява Йоел, а да внимава с размените в началото на битката, когато кубинецът е свеж и експлозивен. Амортизацията на тялото на Йоел след дългите години тежки битки и сваляне на килограми може да бъде използвана като преимущество от Адесаня, само ако той се бие умно и търпелино, без излишни рискове. Ромеро се увлича да разменя удари в последните си битки, тъй като всеки неуспешен опит за събаряне би му коствал много енергия. Ако двубоят се задържи в стойка, то Адесаня ще успее да наложи нестрандартния си кикбоксов стил и да направи тези пет рунда изключително дълги за Ромеро.

Вейли Жан срещу Йоана Йедрежчик – победа за Жанг с КО/ТКО; коеф.~2.37

За да бъде запомнена като най-великата в тази дивизия, Жан трябва да победи Йоана. Полякинята е първата шампионка в тази дивизия и има 5 поредни успешни защити преди загуби от Роуз Намахунас. От тогава представянето и е некатегорично, докато Жан няма загуба от 2013 г. насам и изглежда все по-добра с всяка следваща битка. И двете дами притежават отлични боксови умения и опасни удари с лакти, но бързината, силата и темпото на игра на Жан изглеждат напълно достатъчни, за да вземе победата, ако разгледаме битките на Йоана с Шевченко и Намахунас.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".