Начало ММА Подготвят реванш за титлата на Белатор между Питбула и Маккий

Подготвят реванш за титлата на Белатор между Питбула и Маккий

Подготвят реванш за титлата на Белатор между Питбула и Маккий
0

Патрисио Фрейре – Питбула най-вероятно ще се опита да си върне титлата в категория „перо“. Според известният журналист и анализатор Ариел Хелуани от Белатор подготвят шампионски реванш между него и Ей Джей Маккий. Двубоят трябва да се проведе на някое от събитията на организацията през април.

Фрейре е с баланс от 32 успеха и 5 поражения в ММА. Той е спечелил 23 срещи преди финалния гонг (11 с нокаут и 12 след събмишън). 34-годишният бразилски боец е бивш шампион на организацията едновременно в две категория – лека и „перо“. На няколко пъти той е печелил турнири на Белатор в различните категории. До миналия юли Фрейре се намираше в серия от 7 поредни победи. Той нямаше поражение в клетката от август 2016 година насам, надделявайки последователно над Даниел Страус, Даниел Вейчел, Емануел Санчес, Майкъл Чандлър, Хуан Арчулета, Петро Карвальо и отново над Емануел Санчес в шампионски двубои. Серията беше спряна именно от Ей Джей Маккий в главния сблъсък на събитието Белатор 263, с което Маккий взе и шампионския пояс.

Ей Джей Маккий има баланс от 18 успеха и нито едно поражение в ММА. Цели 13 от срещите си той е приключил преди финалния гонг (6 с нокаут и 7 след събмишън). 26-годишният американец е прекарал всичките си 7 години при професионалистите в Белатор. Той дебютира за втората най-известна американска ММА организация през април 2015 година, събмитвайки Маркъс Бонила в средата на първия рунд. Впечатляващо е, че от септември 2019 година насам Маккий е спечелил и четирите си двубоя преди финалния гонг – три от тях са постигнати в първия рунд, включително и последния – победата със събмишън преди края на втората минута срещу Фрейре на Белатор 263.