Начало ММА Поглед в миналото: Денят, в който Андерсон Силва промени ММА

Поглед в миналото: Денят, в който Андерсон Силва промени ММА

Поглед в миналото: Денят, в който Андерсон Силва промени ММА
0

Андерсон Силва е един най-добрите ММА бойци за всички времена. Преди 9 години на този ден той промени завинаги играта със считания за най-велик обрат в историята.

На 7 август 2010 се провежда UFC 117, а „Паяка“ вече е от най-разпознаваемите имена в тези среди. Направил е 6 успешни защити на пояса в средна категория и е готов за нова. Съперникът му е Чел Сонен.

Преди мача се заканва на шампиона. Счита, че е готов да го бие. „Празни приказки“, казват си феновете.

Сонен пласира много тежки попадения от стойка и думите му започват да се сбъдват. Всички са в шок от побоя, който хвърля на Силва. Бразилецът успява да вкара лакти и отваря аркада на претендента, но нищо повече. Една от най-едностранните битки. Никой не си прави илюзии, че сблъсъкът може да има различен победител от Сонен.

Около 2 минути преди края на срещата Андерсон Силва някак успява да заключи „триъгълник“. Претендентът закъснява с реакцията си – вече е късно да се защити. Принуден е да се предаде в един от най-доминантните си мачове.

Публиката е в шок.

След всички тези инкасирани удари сякаш сила свише дава кураж на „Паяка“ за една последна атака. Благодарение на нея прави най-великия обрат в историята на ММА.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.