Начало ММА Поглед в миналото: Джоунс изпраща Лиото Мачида в безсъзнание (ВИДЕО)
0

Поглед в миналото: Джоунс изпраща Лиото Мачида в безсъзнание (ВИДЕО)

Поглед в миналото: Джоунс изпраща Лиото Мачида в безсъзнание (ВИДЕО)
0

Един от най-добрите бойци за всички времена в ММА Джон Джоунс защити за втори път титлата си полутежка категория срещу бразилският карате боец Лиото Мачида на 10-ти декември, 2011 г. в Торонто, Канада.

Джоунс приключи двубоя с техника от бразилското жиу-жицу, която бе адаптирана за правилата и условията на професионалните ММА срещи. Минута преди края на втория рунд той задуши бившия шампион в дивизията с „гилотина“ в изправено положение, като опря гърба на Лиото до клетката, за да засили компресиращия ефект на хватката и изолира тялото на Мачида, което много скоро след захвата на шампиона се сгромоляса на земята.

Необичайната игра в стойка на каратеката изглеждаше като нерешима загадка за „Кокала“ и той дори бе разклатен от силен ляв прав в брадата през първия рунд. Нещо, което не бяхме виждали до този момент от кариерата му. Отличното движение с краката (за боец от полутежката категория) на Лиото Мачида затрудни Джоунс, който предпочиташе да се движи на цяло стъпало и с висок гард в типичен за муай-тай бойците стил. Бързото движение на пръсти и обратния гард на Мачида представляваха загадка за шампиона и през втория рунд.

Минута преди края на втората част, геният на този великолепен боец си пролича. Опитите на Джоунс да реши пъзела „Мачида“ бяха ознаменувани с успех. Постоянното ротации на шампионът от прав към обратен гард и устременото му пристъпване напред притиснаха бразилеца то клетката и възможността за „Супермен“ удар за „Кокала“ се откри. Мачида загуби баланс от тежкото ляво кроше и остави врата си отворен за атака.

Вижте видео от модифицираната „гилотина“ на Джоунс:

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".