Начало ММА Полска сила! Блахович обезобрази Рейес и е шампион на UFC

Полска сила! Блахович обезобрази Рейес и е шампион на UFC

Полска сила! Блахович обезобрази Рейес и е шампион на UFC
0

Полякът Ян Блахович е новият шампион на UFC в лека тежка категория. Европеецът победи Доминик Рейес в подглавното събитие на UFC 253 при завръщането на големия ММА в Абу Даби.

Блахович беше сериозен аутсайдер според букмейкърите, но ръката му остана високо вдигната на „Бойния остров“. Мачът беше определян като най-големият в историята на полските бойни спортове.

В началото двамата предимно се дебнеха и опитаха няколко хай кика. Рейес беше по-добрият през първата половина на рунда. Блахович дори бе видимо скован и замислен. Един мощен кик от негова страна обаче остави ярка следа по тялото на американеца.

Полякът видя това и пласира още един много силен ритник на абсолютно същото място. Рейес вече не беше толкова наперен колкото в началото и спря да се движи предимно напред. Ян вкара комбинация от четири удара, които респектираха допълнително съперника в края на частта.

Във втория рунд той демонстрира определената като „полска сила“ в медиите и с брутална комбинация счупи носа на Дом Рейес. Изкривяването наляво се видя ясно и от камерите. Това допълнително настърви Блахович и славянинът осъществи още една зловеща атака, която тотално обезобрази лицето на поставения под №1 в ранглистата.

Boec.BG проследи за вас на живо основната карта на събитието, вижте всичко интересно тук.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.