Начало ММА Радо Карашев пред Boec.BG: По-добре грозна победа, отколкото красива загуба
0

Радо Карашев пред Boec.BG: По-добре грозна победа, отколкото красива загуба

Радо Карашев пред Boec.BG: По-добре грозна победа, отколкото красива загуба
0

Радослав Карашев се завръща към професионалните ММА двубои след пауза от две години и половина. Столичният боец се изправя в двубой в средна категория срещу русенеца Пламен Пенчев на първото издание на GRAND FIGHT ARENA – най-новата професионална бойна верига у нас. Двамата българи ще премерят сили на 1-ви декември в „Асикс Арена“, а битката им ще е част от основната файт карта за вечерта.

Вижте както сподели Радослав Карашев за завръщането си в клетката и предстоящото изпитание:

-Радо, не си се влизал в професионална ММА битка от повече от 2 години. Радваме се, че отново ще те видим в двубой в клетка. Изправяш се срещу Пламен Пенчев на GRAND FIGHT ARENA на 1-ви декември. Как очакваш да протече двубоя?

-Дълго време отлагах чаканото и от мен завръщане поради неспиращите проблеми с крака ми. Започнах трудно годината с операция на менискуса, но смятам да я завърша подобаващо. Двубоят няма да е лесен и за двама ни.

-Пенчев е постигнал 5 от 8-те си победи с отказване на противника си. Как смяташ да противодействаш на добрата му игра в партер? Ще търсиш ли играта в стойка на всяка цена?

-Не се притеснявам от играта в партер с него. Тренирал съм с най-добрите и то дълго време, а и да не забравяме, че съм шампион по самбо и бойно самбо. Всеки рунд започваме изправени, така че не се притеснявам.

-В какво се състои подготовката ти за този двубой? Правиш ли нещо различно от това, което си правил за предишни двубои?

Различното този път е, че главният ми треньор, Слави Славов, е в САЩ. Тренирам с най-добрите бойци в София – Антон Петров, Георги Валентинов, Петър Белберов, Янко Борисов, Никола Дипчиков, Даниел Илиев. Основна част от физическата си подготовка провеждам на стълбите на стадион „Локомотив“. Там „зор“ ми дава Ангел Върбанов, който е треньор и на близнаците Румен и Росен Димитрови.

-Какво те мотивира да започнеш ММА кариерата си и какво те мотивира да се върнеш към нея след 2 години и половина пауза?

За първи път гледах ММА състезание на видео касета с баща ми и брат ми. Видеото беше от турнир в Русия, а победител на него беше Михаил Илюхин, който е самбист и отказа трима противници с ключ на крака. Толкова бях впечатлен, че регистрирах онлайн пощата си с името „Илюхин“. За мен ММА е най-великият спорт.

-Ще вземеш ли бонус за нокаут на GRAND FIGHT ARENA?

Тук бих искал да цитирам един приятел – „Нокаутът идва неочаквано и за двамата бойци“. Важното е да победя. В самбото имаме един лаф – „По-добре грозна победа, отколкото красива загуба“.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".