Начало ММА Ракел Пенингтън е новата кралица в категория “петел“

Ракел Пенингтън е новата кралица в категория “петел“

Ракел Пенингтън е новата кралица в категория “петел“
0

Ракел Пенингтън изтощи до краен предел Майра Буено Силва.

Майра Буено Силва стартира битката агресивно, не позволявайки на съперничката си да пласира удари и в средата на рунда стигна до тейкдаун. Ракел Пенингтън показа добра защита и успя да се измъкне от напрегнатата ситуация.

Пенингтън заложи на страйкингът в началото на срещата, но бързо бе притисната в ъгъла. Пенингтън се активизира и нанесе 30 удара с юмрук в главата на бразилка. Втория рунд приключи по идентичен начин с първия в опит Силва да задуши американката.

Третия рунд стартира с клинч, в който нито една от двете дами не успя да вземе предимство. Пенингтън показа по-добра издръжливост в рунда и бе по-добрата.

Четвъртият рунд започна невероятно за Пенингтън, нанасяйки удар с лакът и поредица от юмруци. След това последва нов клинч. Силва събори опонентката си и бе близо до задушаване, но отново Пенингтън показа воля и успя да се измъкне. След измъкването Пенингтън отново пое инициативата и нанесе по тежките удари.

В петия рунд Силва сама се вкара в капан след което попадна в изключително неблагоприятна позиция позволявайки на Пенингтън да доминира.

Двете не успяха да се приключат и съдиите отсъдиха с единодушно съдийско решение, че по-добрата в битката е Ракел Пенингтън.