Начало Видео Разтърсващата история на покойния Джош Саман (ВИДЕО)

Разтърсващата история на покойния Джош Саман (ВИДЕО)

Разтърсващата история на покойния Джош Саман (ВИДЕО)
0

Джош Саман усеща, че нещо не е наред, когато приятелката му Хейли Бивъс спира да отговаря на съобщенията му в нощта на 30 август 2013 година. Той стои в дома им в американския град Талахаси и чака 22-годишното момиче да се прибере. Но тя никога не пристига.

„Имахме лош навик. Пишехме си съобщения докато шофираме“, признава ММА боецът.

„Последното съобщение беше в 20:36 часа. В 20:41 вече има полицейски служител на мястото на катастрофата… Аз винаги ще нося вина за нейната смърт“, казва съкрушеният Саман.

По-рано, през април същата година американецът е записал победа в последната си битка в ММА. Кариерата му е в подем. Животът му върви, а успоредно с това и победите. В основата е „Изабел“, както Саман нарича приятелката си. Откакто тя се мести да живее при него, всичко тръгва в правилната посока в живота му.

„Хората казват, че не осъзнаваш какво имаш, докато не го загубиш. Аз обаче осъзнавах. Знаех какво имах и никога не съм бил по-щастлив“, споделя боецът.

След смъртта на Хейли всичко рухва за Саман. „Бях изгубен. Не бях сигурен какво исках да правя, не бях сигурен, че искам да живея повече… В един момент се озовах в хотелска стая. До мен имаше лекарства, наркотици и пистолет. Бях адски спокоен – имах всичко необходимо. Не знам как излязох жив от стаята“, разказва 28-годишният американец.

След много успокоителни Саман успява да отиде на погребението на любимата си. „Изабел, та ти дори не си ми приготвила дрехи, с които да те изпратя завинаги“, проплаква боецът преди да тръгне към гробищата.

„Прибрах се от погребението. Влязох в банята съсипан. А на решетката на канала стояха косми от косата на Хейли… Сутринта преди катастрофата, тя плака, защото беше запушила с косата си канала… Рухнах“.

„Аз се отказах от живота, но приятелите ми и треньорите ми не се отказаха от мен. Мина време преди да се върна към тренировките… В един момент си казах – готов съм отново да се бия. Реших, че съм бил нещастен достатъчно дълго и е време да взема мерки. Предстоеше турнир в родния ми град. Мислех, че ще ми помогне срещу депресията. Щях да се бия пред хора, които ме подкрепят“, разказва Саман.

Но съдбата е решила друго. Няколко седмици преди датата на боя той получава тежка контузия. Докато се възстановява „трудно и болезнено“, го застига нова скръбна вест. Вторият му баща е починал. Саман трябва да се погрижи за майка си, която потъва в скръб и самота.

„“Господи, кога ще дадеш малко почивка на това дете?“. Така се обръщах към небето и питах“, разказва дългогодишният му треньор Джо Бъртофт.

„Един ден се разхождах в Лас Вегас. Чудех се какво да правя с живота си. Бях отново в депресия. И в този момент видях рекламен афиш, че ще бъде организиран турнир от UFC на 6 декември. Това бе рожденият ден на Изабел“, разказва Саман. Това не може да бъде случайно съвпадение.

„Винаги ми казваше: „Нищо не се случва случайно, Джош““, спомня си боецът.

Саман започва да се моли упорито на шеф в UFC. Настоява да получи двубой в турнира и убеждава, че ще бъде подготвен да се бие.

„Нямаше значение с кого ще се бия, нямаше значение коя поред среща за вечерта е. Важна беше датата и това, че аз трябваше да съм на ринга. Казаха ми: „Излизаш срещу Еди Гордън“. Просто свих рамене“, споделя Джош.

„Опитвах се да го убедя, че това е просто една битка. Може да мисли за Хейли по време на подготовката, но да не забравя като излезе на ринга, че това е просто един мач. Не исках да е напрегнат. Просто един мач“, разказва треньорът му Бъртофт.

Саман обаче не може да се преструва.

„Не мога да опиша колко е важен този ден за мен. Не мога да го опиша с думи. Просто трябва да изляза на ринга и да говоря с действията си. Треньорите и всички около мен искат да оставя емоциите си извън клетката…Няма начин!“, казва Джош.

На 6 декември 2014 година, в деня, в който Хейли Бивъс трябваше да навърши 24 години, Саман излиза на ринга. Срещу него е Еди Гордън. Гонгът дава началото на двубоя. Саман нанася чудовищен удар с крак в главата на опонента си. Гордън се свлича на земята и мачът приключва… Джош Саман е готов да заживее отново своя живот.

Близо две години по-късно, Джош Саман е открит в безсъзнание в апартамент в Южна Флорида. До него лежи мъртвият му приятел Трой Киркинбърг. Двамата са със свръхдоза хероин. Саман е в кома, а лекарите се борят за живота му. Неуспешно. Саман умира на 5 октомври 2016 година едва на 28 години.

 

тагове: