Начало ММА Родригес спря устрема на Макензи Дърн
0

Родригес спря устрема на Макензи Дърн

Родригес спря устрема на Макензи Дърн
0

Марина Родригес (15-1-2) нанесе едва второто поражение в кариерата на Макензи Дърн (11-2). Бразилката спечели гвоздея на галавечерта UFC Vegas 39. Двете направиха много здрав мач в категория „сламка“, а американката допусна първа загуба след 4 поредни успеха в октагона. Така нейният устрем определено бе спрян по пътя към опита й да достигне до битка за световната титла.

Родригес и Дърн дадоха всичко от себе си, като не спряха да търсят размени и опити за захвати в рамките на 25 минути. Бразилката обаче бе тази, която доминираше в октагона и заслужено се поздрави с успех с 3:0 съдийски гласа от по 49-46. Това е трета поредна победа за Марина, включително втора последователна в 5 рунда.

В основния подгряващ двубой Ранди Браун (14-4) успя да наложи волята си над Джаред Гуудън (18-7) с 3:0 съдийски гласа. Мачът трябваше да е в полусредна категория, но Гуудън не успя да премине успешно кантара, за което трябваше да предаде 20 процента от предвидения си хонорар на Браун.

Като цяло основната порция мачове от UFC Vegas 39 преминаха в пълния си вид. В основната карта по точки победа записа и Крис Гутиерес (17-4-2). Той се наложи над Фелипе Колареш (10-3) в категория „петел“.

Единственият успех преди последния гонг бе в полза на Мария Агапова (10-2). В категория „муха“ тя отказа в третия рунд Сабина Мазо (9-3). Казахстанката успя да приложи задушаваща хватка, което й донесе победата.