Начало ММА Руси Минев: Не исках да оставям решението в ръцете на съдиите

Руси Минев: Не исках да оставям решението в ръцете на съдиите

Руси Минев: Не исках да оставям решението в ръцете на съдиите
0

Руси Минев постигна нов успех на сцената на FNC през уикенда, отказвайки Давид Травинчек в третия рунд. Българинът признава пред „Спортната джунгла“, че е търсел завършека, за да не остави решението в ръцете на съдиите с оглед загубения по всяка вероятност първи рунд.

Битката не протече, както исках. Допуснах няколко грешки. Когато съперникът падна на земята в началото на първия рунд, трябваше да го контролирам, но исках да покажа, че мога да играя в стойка с него. Затова го оставих да се изправи. Знаех, че това вероятно ще се отрази на съдийските карти (за тежкия удар, който го разклати). Затова търсих да приключа мача във втория рунд. Времето не ми стигна. Усетих, че омеква. Бях сигурен, че ще го довърша в третия рунд, когато го пратих да спи. Не исках да стигаме до съдиите, защото не знам какво ще се случи. Трябваше да приключа срещата“, каза „Рамбо“.

Руси Минев записа трети успех на FNC със събмишън с „триъгълник“

По-рано Минев призна, че ще се опит да потърси развитие в САЩ съвсем скоро. Очакваме да разберем дали ще потърси лагер за следващия си двубой или планира да се пробва в някоя от тамошните водещи организации за смесени бойни изкуства.