Начало ММА Сандхаген се заяде с О’Мали: И аз ще си татуирам лицето, за да ме забележат

Сандхаген се заяде с О’Мали: И аз ще си татуирам лицето, за да ме забележат

Сандхаген се заяде с О’Мали: И аз ще си татуирам лицето, за да ме забележат
0

Кори Сандхаген (17:4) изрази съмнение, че в UFC се дава предимство на бойците, които се ползват с особена слава в публичното пространство, пред онези, които наистина притежават умения в клетката. Той използва Шон О’Мали (17:1), за да докаже тезата си.

Славата ти дава известно предимство. Мисля да започна да се срещам с рапъри. Ще си татуирам и лицето“, каза Кори пред The MMA Hour.

Новият шампион в категория „петел“ наистина доста бързо се превърна във водеща фигура в организацията. Кариерата му стартира през 2015 г. в ICF, но големият пробив бе две години по-късно в Contender сериите на Дейна Уайт и след това в TUF. Веднага след това той започна да се бие в платените събития на UFC и макар да загуби третата си битка срещу Марлон Вера и то с технически нокаут още в първия рунд, той продължи да се ползва със симпатиите на президента и през август миналата година детронира Алджамейн Стърлинг.

Сандхаген от своя страна дебютира в MMA по същото време, като О’Мали. През 2018 г. подписа с UFC, но взе участие само в три платени галавечери. Той обаче пропусна шанса си за пояса през октомври 2021 г., когато загуби по точки от Пьотр Ян и то само няколко месеца след загубата си от Ти Джей Дилашоу, така че това може да се счита за реверанс от Дейна Уайт към него.

„Шугър“ предстои да направи първа защита на титлата си на 10 март в реванша срещу „Чито“, докато Кори Сандхаген все още няма насрочен двубой за 2024 г.