Начало ММА Седрик Думбе вярва, че може да събере 100 хил. зрители на MMA гала в „Стад дьо Франс“ (ВИДЕО)

Седрик Думбе вярва, че може да събере 100 хил. зрители на MMA гала в „Стад дьо Франс“ (ВИДЕО)

Седрик Думбе вярва, че може да събере 100 хил. зрители на MMA гала в „Стад дьо Франс“ (ВИДЕО)
0

Една от най-големите звезди на френския MMA – Седрик Думбе, се прицели в рекорд по посещаемост за спорта, заявявайки, че е готов да събере 100 хил. зрители на националния стадион на френския футболен отбор – „Стад дьо Франс“.

Бившият шампион на Glory и настоящ претендент за титлата в полусредна категория на PFL сподели пред Ариел Хюлвани, че битката с подобен потенциал е тази срещу Антъни Петис. Той дори е провел разговори с организацията, но предстоящата гала в Париж на 7 март е дошла прекалено рано за бившия боец на UFC, а след това Байсангур Чамсудинов прие предизвикателството.

На предстоящото събитие в „Акор Арена“ се очакват около 20 хил. запалянковци по трибуните, докато „Стад дьо Франс“ е с капацитет от 80 хил. без да включваме възможността за запълване на футболния терен със седалки. Подобна заявка звучи наистина смело от Думбе, но не бива да подценяваме факта, че смесените бойни изкуства са най-бързо разрастващия се спорт откъм фенска база в света към днешна дата, така че няма да е изненада, ако PFL в колаборацията си с Bellator поставят нов рекорд по посещаемост в обозримото бъдеще.