Начало ММА Сонен след загубата на Адесаня: Мисля, че е ясно вече кой е най-великият в средна категория

Сонен след загубата на Адесаня: Мисля, че е ясно вече кой е най-великият в средна категория

Сонен след загубата на Адесаня: Мисля, че е ясно вече кой е най-великият в средна категория
0

Израел Адесаня стана обект на сериозни критики в изминалите часове, след като допусна категорична загуба от Шон Стрикланд в Сидни, за да сдаде титлата в средна категория за втори път в рамките на година и то малко преди да постави рекорд по най-много успешни защити. Чаел Сонен се включи в злите езици, за да напомни на хората за своите славни дни в дивизията.

Предполагам, че всички научихме ценен урок тази вечер. Аз съм най-великият на всички времена в средна категория“, написа Сонен в своя X акаунт.

Статистиката обаче говори друго, а именно, че той прекрати състезателната си кариера с 31 победи и 17 загуби, макар да се качи при полутежките, когато подписа с Bellator през 2017 г. Също така той загуби всичките си шампионски битки през годините срещу Пауло Фильо, Андерсон Силва на два пъти и срещу Джон Джоунс.

„Изи“ от друга страна се бие неизменно в шампионски мачове от април 2019 г. насам, а показателите му са 24:3, така че Сонен може би просто се опитва да срита човек, когато е паднал на земята и това не му прави чест.