Начало ММА Стипе Миочич смята, че Джон Джоунс тепърва ще усеща силата на ударите в тежка категория

Стипе Миочич смята, че Джон Джоунс тепърва ще усеща силата на ударите в тежка категория

Стипе Миочич смята, че Джон Джоунс тепърва ще усеща силата на ударите в тежка категория
0

Джон Джоунс може и да е шампион в тежка категория на UFC, но истината е, че досега зад гърба си има само един официален мач в дивизията срещу Сирил Ган, където всичко приключи с „гилотина“ за по-малко от две минути. Това дава основание на критиците на „Боунс“, че все още не е ясно как би се справил срещу човек, който намери правилния ритъм, за да вложи силата зад своите килограми. Стипе Миочич вярва, че може да е този човек, а и в миналото го е доказвал многократно.

Силата ще е проблем за него, без съмнение. Насреща ще има грамаден човек, който ще хвърля бомби. Няма значение дали отвръщаш силно или не. Цялата тази тежест зад ударите с малки ръкавици може да промени всичко“, каза Миочич пред MMA Junkie.

Проблемите обаче са, че Стипе вече е на 41 години, прекара две години и половина извън клетката и в два от последните си четири мача бе нокаутиран от Даниел Кормие и Франсис Нгану.

Джон също бе извън фокуса на камерите за дълъг период, но той все още е само на 36 години и никога не е губил в кариерата си, като изключим дисквалификацията срещу Мат Хамил през 2009 г.

На 12 ноември в Ню Йорк ще разберем, дали Джон Джоунс ще остане шампион или Стипе Миочич ще си върне титлата.