Начало ММА Световното по ММА за мъже и жени ще се проведе през януари в Абу Даби

Световното по ММА за мъже и жени ще се проведе през януари в Абу Даби

Световното по ММА за мъже и жени ще се проведе през януари в Абу Даби
0

Международната федерация по смесени бойни изкуства ще проведе Световното първенство за 2021-ва при мъжете и жените през първия месец на предстоящата 2022-ра.

Първоначално състезанието трябваше да се състои в Казахстан от 27-ми ноември до 5-ти декември, но бе отложено заради коронавирус пандемията.

Сега събитието ще се проведе от 24-ти до 29-ти януари в Абу Даби. Последният Мондиал в аматьорския ММА се състоя през 2019-та, като България завоюва един бронзов медал благодарение на Йордан Маринов.

Осемте най-високо класирани държави в официалната ранклиста на федерацията – Русия, Украйна, Казахстан, Бахрейн, САЩ, Ирландия, Таджикистан и България ще имат право на участник във всяка една от категориите, тъй като първата фаза на регистрация за Световното бе отворена само за тези страни.

Втората фаза от регистрацията е за всички останали държави и тя тече в момента, като крайния срок е 14-ти декември. Третата фаза пък е за състезатели, който ще получат уайлд карт и ще участват на състезанието по покана на организаторите.

В четвъртата фаза от регистрацията (17 и 18 декември) първите 8 държави ще получат възможност да вкарат и втори състезател в категориите, където има достатъчно свободни места.

Световното в Абу Даби ще е единственото междуконтинентално състезание от календара на IMMAF за 2022-ра.