Начало ММА Тибура за битката с Иванов: Багата не е по-слаб от момчетата в топ 10, трудно е да го приключиш

Тибура за битката с Иванов: Багата не е по-слаб от момчетата в топ 10, трудно е да го приключиш

Тибура за битката с Иванов: Багата не е по-слаб от момчетата в топ 10, трудно е да го приключиш
0

Започна обратно броене до мача между поляка Марчин Тибура и родния боец Благой Иванов. Багата е единственият ни боен атлет, който се състезава в UFC и през последните години си спечели репутацията на човек, който има изключителна поносимост към удари. Неговият опонент е наясно с невероятната му издръжливост в тежки размени и по тази причина не храни илюзии, че нещата ще бъдат лесни.

„Иванов е много корав човек. Някои може да кажат, че той е по-назад от мен, но аз не мисля, че е по-слаб от тези момчета в топ 10. Гледам на него като на много корав боец. Трудно е да го приключиш. В тренировките направих всичко възможно, за да мога да приключа тази битка. Измислихме план за игра и се подобрихме във всички аспекти“, коментира Тибура.

Полякът демонстрира самочувствие и признава, че най-трудно за него ще бъде това да откаже Иванов.

„Това е най-голямото ми предизвикателство. Готов съм за още една победа. Обещавам, че ще се постарая, за да мога да го приключа.“, сподели Тибура в интервю за UFC.

Тибура вече заяви, че битката ще приключи до втория рунд. Благой Иванов от своя страна също изрази мнение, че боят едва ли ще продължи повече от два рунда. Думите на опонента му преди мача обаче издават увереност, зад която косвено се крие и признанието, че поставената задача ще бъде прецедент в ММА. През цялата си бойна кариера Иванов не е губил с нокаут. Единственото му отказване беше в Белатор, след като загуби от Александър Волков със задушаваща техника. Тежките удари на тежките момчета не плашат българина. Дерек Люис сподели преди време, че „Иванов е такъв боец, когото срещам за първи път“. При дебюта си в организацията на Дейна Уайт срещу Джуниор Дос Сантос, Багата отново издържа всички рундове срещу класния бразилски страйкър, а след това кариоката не спести суперлативите към него.

Благой системно показва скромност в интервютата си преди битките, но Тибура не трябва да храни илюзии, че българинът не е готов да изпълни плана за 2-рундов мач. Но в своя полза. Макар да отстъпва ръстово, Багата разполага с ударни умения да прати Тибура на земята, а добрата му борба гарантира, че Марчин трябва да очаква много тежки моменти в клинч, до клетката или на земята. На този етап полякът е по-гръмогласният, но това наистина нищо не означава.

Тибура губи 1 от последните си 7 битки за UFC. Багата е по-колеблив статистически, откакто е в организацията, но до този момент не е бил сериозно застрашаван от приключване с нокаут или събмишън. Очертава се тежък двубой, в който всеки влиза в клетката със своите аргументи. Тя ще се проведе по-късно в ранните неделни часове като е част от мейнкартата на UFC Vegas 68.


тагове: