Начало ММА Този боец вярва, че е единственият по-добър от Джон Джоунс
0

Този боец вярва, че е единственият по-добър от Джон Джоунс

Този боец вярва, че е единственият по-добър от Джон Джоунс
0

Новият-стар шампион в полутежка категория на UFC Джон Джоунс се завърна с гръм и трясък в последно събитие на организацията за годината – UFC 232. Той надви Александър Густафсон и си върна титлата, която всъщност никога не е губил в битка. Той свали скандинавския си противник на земята в третия рунд и го засипа с безпощадни удари, което доведе до намесата на рефера на двубоя. С това невероятно завръщане след наказанието му за позитивна допинг проба, фенове и експерти смятат, че „Боунс“ е  „изчистил“ дивизията. Има един боец, който не е съгласен с това и смята, че той е човекът, който ще победи Джоунс.

„Аз съм единствената заплаха за Джон. Единствено аз съм способен да го победя от цялата категория. Мисля, че това е следващата ми битка и трябва да съм аз. Няма друг боец, който да е способен да предложи здрава битка на Джоунс. Мисля, че той се би добре срещу Густафсон, но изглеждаше като обикновен човек. Не показа нищо специално. Виждам много дупки в играта му, от които мога да се възползвам. Готов съм и ще се бия с него навсякъде и по всяко време, когато той каже.“, коментира Антъни Смит пред mmafighting.com.

Боецът от Тексас е в серия от три поредни победи и вярва, че неговото време е дошло. Той добави, че няма смисъл Джоунс да пребива други бойци, като даде  за пример Кори Андерсън. В момента Смит е на трето място в ранглистата на дивизията, а в последните си два двубоя спечели бонус за „Представяне на вечерта“. През октомври, 2018 г. той отказа бившия претендент Волкан Оездемир със задушаваща техника (rear-naked choke), а преди това победи и пионерите Маурисио „Шогун“ Руан и Рашад Еванс.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".