Начало ММА Трилогията Кормие-Миочич няма да бъде завършена скоро
0

Трилогията Кормие-Миочич няма да бъде завършена скоро

Трилогията Кормие-Миочич няма да бъде завършена скоро
0

Бившият шампион на UFC в полутежка и тежка категория, Даниел Кормие, заяви, че трета битка със Стипе Миочич най-вероятно яе се случи през лятото. За последно двамата премериха сили в двубой реванш на събитието UFC 241. Ди Си бе победен с ТКО в четвъртия рунд и резултатът между двамата бе изравнен.

И двамата бойци имаха проблеми със здравето след този двубой и се подложиха на операции, което е една от причините трета среща между тях да бъде отлагана.

„Няма време за нас до юни месец. Начинът, по който UFC са нагласили графика си, не го позволява. Ще трябва да почакаме до след битката между Тони Фъргюсън и Хабиб Нурмагомедов.“, заяви Кормие пред MMAfighting.com

Бившият шампион на „Strikeforce“, добави че е готов да стъпи в битка във възможно най-кратък срок, но тъй като не е шампиона в момента, не е в позиция да избира дата и място.

„Работя с Джордж Форман сега и той ми показа няколко интересни детайла. Истината е, че Стипе разчита предимно на бокс. Не използва много крака, нито борба. Работя върху слабите ми места, които ми създадоха проблеми в последната ни битка“, разказа 41-годишният боец.

Ударите в тялото спечелиха на Миочич последното му съревнование с Ди Си. Състезателят на „АКА“ контролираше двубоя, но когато Стипе започна да атакува тялото, нещата се промениха.

„Мисля, че имаме фантастично съперничество с Миочич. Спечелих по невероятен начин първата битка, той спечели втората също по невероятен начин. Със сигурност трябва да премерим сили за трети път“, заключи Кормие.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.