Начало ММА UFC дебютира в Аржентина с нокаут на Понзинибио

UFC дебютира в Аржентина с нокаут на Понзинибио

UFC дебютира в Аржентина с нокаут на Понзинибио
0

Аржентинската ММА звезда Сантяго Понзинибио постигна седмата си поредна победа в полусредна категория на Ultimate Fighting Championship. Той го направи по изключителен начин – с нокаут срещу американския ветеран Нийл Магни и то пред родна публика.

UFC Fight Night 140 в Буенос Айрес бе дебют за най-голямата организация за смесени бойни изкуства на аржентинска земя.

Под окуражението на шумните трибуни и домакинската подкрепа Понзинибио тотално доминираше срещу по-високия си съперник и още в първия рунд му пусна кръв. Аржентинецът го подкара с десни крошета, ляв прав и така му отвори аркада над дясното око, а освен това успя да му разбие носа.

Във втория рунд по-дребничкият боец започна да нася често лоу кик удари на Магни и да го събаря на земята. Още тук си пролича, че срещата едва ли ще завърши добре за американеца. Магни също от своя страна успя да пусне малко кръв на 32-годишния аржентинец, като му отвори аркада над лявото око. Това по никакъв начин не наруши ритъма на Понзинилио и той продължи да играя в своя стил – с много лоу кикове с десни крошета и леви прав удари.

Третият рунд по нищо не се различаваше, освен че Магни изпитваше огромна болка и трудност да стъпва да краката си и да се придвижва в Октагона. Той видимо губеше баланс и отново падаше на земята. Магни стоеше почти през цялото време в гард и много близко да мрежата, като на няколко пъти дори се подпираше на нея, за да не падне. Аржентинецът имаше доста шансове да приключи по-рано този двубой, но след всяко събаряне на американеца, Сантяго му даваше шанс да се изправи и да си поеме глътка въздух.

Така се стигна до четвърти рунд – Сантяго Понзинибио направи подсечка и събори противника си за пореден път. 2 минути и 36 секунди от рунда и едно дясно кроше прати Нийл Магни в нокаут.

Това е четвърта победа за Сантяго Понзинибио с нокаут, негова седма поредна и общо 27. Към момента той е под номер 10 в ранглистата на UFC, но този успех ще го придвижи сериозно нагоре. Рекордът на Магни вече е 21-7.