Начало ММА UFC няма да се излъчва в Нидерландия
0

UFC няма да се излъчва в Нидерландия

UFC няма да се излъчва в Нидерландия
0

Дори и някое от събитията на UFC да се проведе в обозримо бъдеще, то феновете на смесените бойни изкуства в Нидерландия няма да имат възможност да го гледат легално.

Това стана ясно, след като местният доставчик на услугата Talpa обяви, че не смята продукцията за „подходяща“ за програмата си в ситуацията на паднемия. Специализираният сайт mmadna.nl пръв съобщи за решението, след като източници на изданието от компанията признах, че излъчването на събитията е възприето като противоречащо на етичните норми.

„Представете си да имате правата да излъчвате събитията на UFC в Нидерландия. Представете си всеки ден да пишете за това в социалните медии. И след това си представете, че няма да излъчвате UFC до края на карантината, защото е „неетично“ точно в момента да излъчваш спорт. Talpa, прецакахте страхотно нидерландските фенове“, написа в Twitter Марсел Дорфф, един от основателите на mmadna.nl.

Малко след съобщаването на новината, ирландският репортер Анди Стивънсън се свърза с Talpa за официален коментар.

„Заради коронавируса и мерките на Нидерландския национален институт за общественото здраве и околната среда, променихме програмата на SBS6, Net5, Veronica и SBS9. Временно няма да излъчваме никакви спортни събития на живо по каналите си заради настоящите мерки за опазване на здравето и отмяната на спортни събития по цял свят. Не смятаме, че мачовете на живо са подходящи за настоящата ни програмна схема. Затова решихме и да не ги излъчваме чрез KIJK.nl“, се казва в отговора.