Следващата, която ще се опита да свали Валентина Шевченко от трона на UFC, вече е ясна. От организацията потвърдиха по-рано днес, че шампионката от Киргизстан ще се изправи срещу Джоан Калдърууд в Пърт, Австралия на събитието UFC 251. Бойната галавечер е планувана за 6-ти юни.

Това ще бъде първа визита на UFC в Австралия за 2020-та, но не и първата защита на Шевченко през тази календарна година. Само преди две седмици тя нокаутира Кейтлин Чукагиан в третия рунд и записа пета поредна победа.

Калдърууд е родена в Шотландия и е на 33 години. Тя има солиден професионален опит в кикбокс и муай тай, а през 2012 г. прави своя ММА дебют. Може да се похвали с 14 победи и само 4 загуби. В 6 от случаите е приключвала битките си преди последния гонг, а през 2015 г. печели бонус за участие в най-зрелищен двубой на вечерта на галавечер на UFC. За последно стъпва в клетката през септември, 2019-та, когато побеждава Андреа Лий със съдийско решение.

На същото събитие в Пърт се очаква да се проведе и реванша между Макс Холоуей и Александър Волкановски. Хаваецът отстъпи пред Волкановски и записа втора поредна загуба. Новият притежател на титлата Алекс Волкановски спечели съдийското решение в първата среща след пет рунда доминация с мощни кикове и отлични боксови комбинации.