Начало ММА В САЩ ще плащат повече, за да гледат UFC

В САЩ ще плащат повече, за да гледат UFC

В САЩ ще плащат повече, за да гледат UFC
0

От началото на 2020 година в САЩ ще бъде вдигната цената на живото излъчване на UFC. До момента феновете на бойните спортове в Америка трябваше да плащат на ESPN 59.99 щатски долара, а сега вече ще броят по $64.99.

Наглед малкото увеличение ще отрази сериозни постъпления за медийния гигант, защото всеки уикенд стотици хиляди зрители гледат ММА.

Промяната влиза в сила от UFC 246 – Конър Макгрегър срещу Доналд Серони. ESPN купи ексклузивните права за излъчване на най-популярната верига за смесени бойни изкуства по-рано тази година. Сделката с FOX е за седем години.

Снимка: БТА

Така ESPN влезе още по-сериозно в бойните спортове, след като в края на 2018 година счупи всички рекорди, подписвайки 5-годишен контракт със Саул Алварес-Канело, на стойност 365 милиона долара.

Специалистите прогнозират това да е едва първото покачване на цените, след като от медията желаят да възвърнат инвестициите. По данни на Министерството на външните работи в САЩ живеят 300 хиляди българи, но неофициалната информация е, че са в пъти повече.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.