Начало ММА Валентина Шевченко с рекорд и шеста защита на пояса си в UFC

Валентина Шевченко с рекорд и шеста защита на пояса си в UFC

Валентина Шевченко с рекорд и шеста защита на пояса си в UFC
0

Страхотна класа и нова лекция на Валентина Шевченко в категория муха при дамите в UFC. Шампионката продължи категоричната си доминация в дивизията и запази пояса си след технически нокаут срещу Лорън Мърфи в четвъртия рунд на подглавната битка от UFC 266 в Лас Вегас.

Защитата бе шеста поредна за 33-годишната киргизстанка, което изведе на първа позиция сред актуалните шампиони с най-много защити. Победата ѝ пък бе под номер 22 в ММА.

Шевченко изигра отлично тактически мача си, като постепенно и методично унищожаваше противничката си. Мърфи бе твърде пасивна в опита си да атакува титлата, а още в първата минута бе получила сериозен оток под окото.

Шевченко заложи отново на своята бързина, а освен перфектната ѝ игра в стойка с много разнообрази удари и кикове, в края на първи и втория рунд тя ни показа, че добре владее и играта на земя. Темпото ѝ се вдигаше с всяка изминала минута, а краката започнаха по-често да влизат в действие. Американката така и не успя да покаже нещо впечатляващо в мача и да нанесе сериозно попадение на шампионката.

Решаващият момент дойде с последната минута на четвъртия рунд, когато с дясно кроше Шевченко повали претендентката и започна да я налага с лакти на пода, докато съдията не спря двубоя.

„Когато почувствах, че това е моментът да завърша, натиснах до края. Просто започнах да вкарвам лакът, лакът, лакът и знаех, че финалът ще дойде скоро”, коментира Шевченко.

Шевченко остава непобедена в 8 поредни мача и изглежда във все по-добра форма. Последната ѝ загуба е от 2017-та година срещу Аманда Нунеш.

„Чувствам се невероятно. Бойните спортове са всичко за мен“, каза Шевченко след битката.