Начало ММА Хабиб: Ислам ще язди Оливейра като кон насред Бразилия

Хабиб: Ислам ще язди Оливейра като кон насред Бразилия

Хабиб: Ислам ще язди Оливейра като кон насред Бразилия
0

Хабиб Нурмагомедов продължава своята кампания за организиране на мач между сънародника си и негов възпитаник Ислам Махачев и шампионът без пояс – Чарлз Оливейра.

Почти всекидневно „Орела“ се изказва публично относно правдивата възможност Махачев да се бие за овакантения пояс.

Припомняме, че Чарлз Оливейра не успя да премине кантара преди UFC 274 и беше лишен от колана си като премина в позиция на претендент.

Според Нурмагомедов няма нищо по-логично от това Махачев да се бие за титлата на лека категория. Дегестанецът в момента е под №4 в ранг листата, докато Оливейра е първи, но на №2 и №3 се подвизават Дъстин Порие и Джъстин Гейджи, които бразилецът вече победи. Освен това Махачев е в поход от 10 поредни победи срещу 12 за Оливейра.

Според „Орела“ Оливейра няма да е безспорен шампион, докато не победи Махачев и определи сънародника си като негов наследник от школата на баща му.

Той коментира и възможността евентуален мач да се проведе в Бразилия.

„Защо не?“ каза Нурмагомедов „Ще отидем в Бразилия, ако искат! Ислам ще го победи там. Бразилците ще обикнат играта му на земя. Махачев ще язди Оливейра като кон през всичките рундове и ще го победи на негова територия.“

Хабиб се пошегува, че наскоро е писал съобщение на Дейна Уайт, но той за първи път не му е отговорил.

„Писах на Дейна, че ще е абсурдно някой друг да се бие за титлата. Но той не ми отговори. Може да е бил зает. Ако не го направи скоро обаче, ще дойдем до Вегас и ще трябва да ни изпрати локация.“