Начало ММА Хамзат Чимаев отказва лукса. Живее в помещение към фитнес

Хамзат Чимаев отказва лукса. Живее в помещение към фитнес

Хамзат Чимаев отказва лукса. Живее в помещение към фитнес
0

Хамзат Чимаев впечатлява не само в клетката, но изън нея. Новоизгряващата звезда на UFC остава все така скромен, въпреки шеметния си дебют в най-популярната верига за ММА в света. Чеченският боец с шведски паспорт прослави името си с две победи в UFC в рамките на едва 10 дни и то в различни категории (77 и 84 кг).

Той остава непобеден в организацията, като вече има три поредни победи и всичките преди края на редовното време – 1 със събмишън, 1 с технически нокаут и последната с нокаут за едва 17 секунди игра.

Новият любимец на UFC не се главозамайва от успеха, а продължава да води все така скромен живот. Неговият треньор Алън Финфу разкрива, че 26-годишният боец все още живее в малко помещение към тренировъчната зала (Allstars Training Center).

„Чимаев продължава да живее във фитнеса, в същата малка стая, както винаги. Всички започнаха да му казват: „Човече, имаш пари – махай се оттук“, но той отговоря: „Не, ще закъснявам за тренировките“, разказва Финфу.

Чимаев тренира на асфалт за следващия си сблъсък в октагона (ВИДЕО)

Чимаев е роден в чеченското село Гвардейское и заедно с родителите си се премества в Швеция, когато е на 19 години. След това става шест пъти шампион по свободна борба на Швеция.

„Той е много отдаден на работата си и има изключителна дисциплина. Много е послушен и с него се работи лесно. Ако му кажа да скача с главата надолу, той само пита от каква височина“, разказва треньорът му.

Животът му не е лек и досега му се е налаголо да работи във фабрика за производство на фризери и офранител в нощен клуб. След като подписва договора с UFC e назначен за надзирател в дом за хора с криминално минало.

„На телефона му е сложена снимката на пояса в UFC. Снимка с колана има и в малката му стая във фитнеса и всеки ден Хамзат се събужда, гледайки я – споделя подробности наставникът му Финву. – Този човек има мисия и това го мотивира. Живееше във фитнеса и тренираше много, когато още не беше толкова известен като днес, но продължава да прави същото, има същите навици и същата рутина.

Чимаев има опит и от състезания по джудо и свободна борба. Към смесените бойни изкуства се насочва едва преди 3 години. Мнозина му прогнозират блясково бъдеще, подобно на друг боец от Кавказ – Хабиб Нурмагомедов.

„Когато дебютира в UFC имаше 15 хиляди абонати в Instagram, а се завърна с половин милион. Животът му се промени за една нощ. Бях притеснен как ще реагира, но той изобщо не се е променил”, каза Финфу.