Начало ММА Холи Холм се върна към победите
0

Холи Холм се върна към победите

Холи Холм се върна към победите
0

Бившата шампионка на UFC и носителка на световни титли в бокса Холи Холм се завърна към победите. Тя надделя над Ракел Пенингтън с единодушно съдийско решение в подглавната битка на събитието UFC 246.

По-голямата част от 3-рундовата битка се случи на клетката, където Холм показа силна игра в клинч и отказа намеренията на коравата Пенингтън да разменя удари. Състезателката от Албакърки използваше основно захват около тялото , за да контролира и доминира движенията на Ракел. Тя комбинираше този захват с контрол под брадичката на съперничката и, като забиваше главата си. В размените в по-далечна дистанция Холм нанасяше по-точни и бързи комбинации, но не пласира много значителни удари.

„Искаше ми се да разменям повече удари с нея. Тя е корава. Исках да се представя по-добре, въпреки че взех победата. Да, вярвам, че мога да бъда шампион отново“, заяви Холи след края на мача.

Така Холм се върна отново в дискусията за следващ съперник на кралицата в UFC Аманда Нунеш. Последната загуба на американката е именно от Нунеш в спор за титлата в категория перо.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".