Начало ММА Забраниха татуировките на китайските бойци
0

Забраниха татуировките на китайските бойци

Забраниха татуировките на китайските бойци
0

Китайските бойци ще трябва да забравят татуировките, ако искат да си осигурят участия в каквито и да било галавечери занапред.

Преди година медийният регулатор в страната официално обяви, че няма да се излъчват кадри с „актьори, които имат татуировки или представят хип-хоп култура, субкултура обезкуражаваща култура“. Това засегна и спорта в Китай, като всички атлети трябваше да покриват татуировките си с лепенки, за да не се виждат.

Нещата обаче не спират до тук. Тъй като на организаторите на бойни събития им е омръзнало да се занимават с прикриване на татуировки, те са започнали да търсят само бойци, които нямат мастило по кожата си.

„ММА в Китай направи странна стъпка. Татуировките не са позволени. Бойците трябва да слагат лепенки върху тях. На промоутърите им омръзна от това и сега просто казват: „Не“ на всички с татуировки. Това със сигурност вади от сметките доста хора. Ако имаш татуировки, не може да се състезаваш в бойните спортове. А те са в разцвет в Китай! Сега правителството забрани татуировките да бъдат излъчвани по телевизията или в Интернет“, оплакаха се от „Пукет Топ Тийм“, цитирани от scmp.com. Любопитното е, че в този клуб върху уменията си по муай-тай работят бойците от UFC Забит Магомедшарипов и Зелим Имадаев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.