Начало Други Представиха официално новата Българска федерация по Шутфайтинг
0

Представиха официално новата Българска федерация по Шутфайтинг

Представиха официално новата Българска федерация по Шутфайтинг
0

На първата си пресконференция днес в Пресклуб “България” новоучредената федерация по шутфайтинг /Shootfighting/ се похвали, че има вече подадени молби за членство от 56 клуба по бойни изкуства в страната и покана за членство в Международната Асоциация /ISFA/.

Най-младата българска федерация е регистрирана в съда преди малко повече от месец, на 10 декември 2015 г. Шутфайтинг е бойно изкуство, в което са заложени елементи предимно от кеч и муай тай.

С амбициозни намерения тръгва ръководството на родната централа – още в края на февруари да организира гала вечер, стана ясно от изявлението на заместник-председателя Красен Петров.

Федерацията вече е определила свои регионални представители в страната. Шутфайтинг ще стане широко популярно бойно изкуство в нашата страна, убеден е председателят на съдийската комисия на федерацията Емил Казаков.

Той поясни някои съществени особености от Правилника на Международната Асоциация, от които личат разликите между ММА /смесените бойни изкуства/ и шутфайтинг. Разграничението се налага, за да няма лъжливи внушения, че БФ Шутфайтинг дублира БФ ММА, подчерта международният съдия.

Мениджърът Георги Анадолов, който има промоутърски опит в чужбина, сподели, че има възможност у нас да се организират всеки месец гала вечери, вкл.и такива, които са само за даден регион на страната. Така българските бойци ще се развиват тук, у нас, ще натрупват необходимите умения и няма прибързано да приемат първата оферта от чужбина, виждайки в това спасителна сламка за своето бъдеще.

Спонсорите не са проблем, когато се организира нещо интересно, нещо, което привлича зрителския интерес, категоричен бе мениджърът. В пресконференцията участваха и старши треньорът на националния отбор по бойно самбо и трикратен световен шампион Росен Димитров-Близнака и носителят на Световната купа по бойно самбо Камен Георгиев.

Ръководството на федерацията връчи плакети за заслуги на изявени бойци и деятели. Заместник-шефът на централата обяви, че след съдебната регистрация ще кандидатстват за лиценз и ще го получат, ако не от спортното министерство, от друго министерство.