Начало Други 17-годишна българка грабна сребърен медал от Рига Оупън
0

17-годишна българка грабна сребърен медал от Рига Оупън

17-годишна българка грабна сребърен медал от Рига Оупън
0

Едва 17-годишната родна националка по таекуондо Ванеса Маркова взе участие в силния турнир от ранг G1 Рига Оупън, който се провежда този уикенд. По пътя към медала състезателката от клуб Херея надви едни от най-силните опоненти в света и след драматичен обрат на финала завоюва среброто за България.

Ванеса елиминира двукратната вицеевропейска шампионка от Германия Шайна Гера с 12:10 в първата среща, а на четвъртфинала нашето момиче направи изключителен подвиг надигравайки убедително с 26:16 третата по ранкинг в света в момента – холандката Дина Пурунес Лангоруди, която е и европейска вицешампионка от Казан, Русия тази година! На полуфинала Ванеса преодоля Юзлем Гюрюз от Германия със 17:11.

На финала Ванеса чакаше Мария Смирнова от Русия. След холандката това бе втората най-титулувана състезателка, която също редовно взима участие в най-силните състезания – Гран При. Ванеса водеше играта и резултата през целия мач, като само опита на почти 30-годишната рускиня успя да я измъкне и тя стигна до победата в самия край на мача.

Ванеса и нейният треньор Станимир Лазаров бяха единствените участници от страната на този силен турнир и представиха България повече от впечатляващо.