Начало Други 5 златни медалала за българските юноши и кадети в първия ден на международния турнир по таекуондо от категория G1
0

5 златни медалала за българските юноши и кадети в първия ден на международния турнир по таекуондо от категория G1

5 златни медалала за българските юноши и кадети в първия ден на международния  турнир по таекуондо от категория G1
0

04.03.2018 г., София. Вчера, малко след 21:00 часа приключи първият ден от международния турнир по таекуондо от категоирия G1 – София Оупън 2018, в който нашите юнуши и кадети спечелиха над 20 медала, 5 от които златни. Със злато бяха отличени Стефан Стаменов, Любомир Богданов, както и европейският шампион при кадетите и златен медалис от София Оупън 2017 Даниел Ладжев.

В първия ден от турнира стартираха бизо 800 юнуши и кадети от над 46 държави, като България взе участие със 70 младежи, от общо 19 клуба от цялата страна. Днес двубоите ще са в категориите мъже и жени, където надеждите са насочени към Митко Джоржджев, който продължава напред в турнира след победа над Димитриос Парастатидис от Гърция. Победа в първите двубои постигна и Йордан Колев.

Турнирът ‘Sofia Open’, който се провежда вече 5 години, миналата година получи престижната категория G1 и ще събере световния елит в този боен спорт на 3-4 март в столичната зала „Асикс Арена“.

Турнирите от категория G1 са сред най-авторитетните спортни изяви по таекуондо, имат  най-висок ранг и носят точки за класиране на състезателите в световната и Олимпийската ранглисти. По тази причина, те са и най-посещавани от таекуондистите от всички континенти и категории.

тагове: