Начало Други 68 родни таекуондисти ще участват на Световното в Пловдив

68 родни таекуондисти ще участват на Световното в Пловдив

68 родни таекуондисти ще участват на Световното в Пловдив
0

България ще има цели 68 състезатели на Световното първенство по таекуон-до ITF, което ще се проведе в края на август в зала „Колодрума“ в Пловдив.

14 от тях ще представят града-домакин на проявата. Те са част от пловдивския Армейски спортен таекуон-до клуб „Тракия“. При мъжете в различните категории ще се представят Петър Михайлович, Димитър Китипов, Атанас Болчинов, Тодор Ангелов и Божидар Матов. Любина Лесова ще се състезава при жените, а Нели Павлова – при девойките старша възраст. При девойките младша възраст Пловдив ще бъде представен от Лилия Митрева и Ирен Касъклиева, при юноши младша – от Мартин Христев и Божидар Михайлович, а при юноши старша – от Александър Стефанов. Иван Тодоров и Ботьо Колев са представителите на АСК „Тракия“ в категорията „Ветерани сребърен клас“.

За шампионата на планетата по таекуон-до ITF в Пловдив ще пристигнат 1500 участници от 80 страни. Откриването е на 25 август от 21 часа в зала „Колодрума“. В същия ден ще се проведе конгрес на Международната Федерация по таекуондо ITF. Състезанията са от 26 до 30 август от 9 до 12 часа и от 14 до 19 часа. Входът е свободен за цялото първенство.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.