Начало Други Аоияма с трета поредна победа в Нагоя

Аоияма с трета поредна победа в Нагоя

Аоияма с трета поредна победа в Нагоя
0

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма постигна шеста победа на Големия летен турнир в японския град Нагоя.

В схватка от 12-ия кръг българинът се наложи над „комусуби“ Рюден, избутвайки го от дохьото с техниката „цукидаши“. По тозин начин „маегашира-2“ Аоияма записа трета поредна победа и вече е с баланс от 6 успеха и 6 поражения.

В следващия кръг нашенецът от Елхово ще се бори с „маегашира-1“ Асанояма, който е с баланс от 5 победи и 7 загуби. За последно двамата се срещнаха през март тази година, а тогава победата бе за българина.

Лидер в класирането три кръга преди края остава „йокодзуна“ Какурю, който днес постигна 12-а поредна победа. Великият шампион още не познава вкуса на поражението в Нагоя.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.