Начало Други Аоияма завърши със загуба в Токио

Аоияма завърши със загуба в Токио

Аоияма завърши със загуба в Токио
0

Българинът Даниел Иванов – Аоияма завърши със загуба Големия летен турнир по сумо в Токио. В схватка от последния 15-и кръг „комусуби“ Аоияма отстъпи на „маегашира-5“ Рюден, който използва техниката „уватенаге“, за да повали съперника си на дохиото. Българинът завърши надпреварата с отрицателен баланс от 6 победи и 9 поражения.

Специален гост на събитието бе президентът на САЩ – Доналд Тръмп.

„Маегашира-8“ Асанояма, който още вчера си осигури първа Купа на императора в кариерата си, приключи турнира със загуба от „комусуби“ Митакеуми. 25-годишният японец завърши на върха в класирането с 12 успеха и 3 поражения. Той получи трофея от Тръмп, който изгледа схватката в компанията на японския премиер Шиндзо Абе и двете първи дами.

Дори се стигна до куриоз – Асанояма и Митакеуми не изневериха на японската си прецизност и излязоха на време за мача. Двамата класни бойци трябваше да изчакат няколко минути американските гости да заемат местата си.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.