Начало Други България на второ място в Европа по таекуондо при младежите

България на второ място в Европа по таекуондо при младежите

България на второ място в Европа по таекуондо при младежите
0

България завърши на второ място в генералното класиране при младежите на Европейското първенство по таекуондо. Надпреварата се проведе в Марина д’Ор, Испания.

Братята Христо и Любомир Богданови се превърнаха в сензацията на първенството. Христо стана шампион до 45 килограма, като от самото начало игра със счупена ръка. Брат му Любомир пък грабна сребърния медал. Също геройство показа и Александър Джорджев, който стисна зъби по пътя към среброто, играейки след първата битка със счупен пръст на десния крак.

Равносметката от първенството на Стария континент е 1 златен, 4 сребърни и 2 бронзови медала за България.

Друг повод за гордост е наградата на Виктория Иванова за най-добър рефер сред дамите.

Следващото голямо състезание е в София, където от 18 до 20-и октомври ще се проведат сериите Гран При. У нас ще дойдат топ състезатели от цял – в надпреварата участие взимат 32-та най-добри във всяка олимпийска категория. В България ще пристигнат всички големи личности, свързани с таекуондо, начело с президента на WT д-р Чо.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.